Duş sonrası nemli cildinize parfüm sıkmak, kokunun daha kalıcı olmasını sağlar. Çünkü gözenekleriniz açık olduğu için koku cildinize hapsolur ve kalıcılığı artar.
Parfümün kalıcılığını arttıran bir diğer adım ise cildinizi iyi nemlendirmenizdir. Koku moleküllerinin ciltte daha iyi tutunması cildin nem düzeyine bağlıdır. Cildin nem oranı düşükse, koku molekülleri cildin üzerinde kısa süreli kalır ve koku kolay dağılır. Tam tersi, cildin nem oranı yüksek olduğunda koku molekülleri ciltte daha uzun süre tutunur. Bu nedenle, parfüm uygulamasından önce cildinize nemlendirici uygulamanız cildinizin nemli kalmasını ve kokunun daha uzun süre kalmasını sağlar.
Kokusuz bir vazelinle cildinizi parfüme hazırlayın ve kalıcı parfüm sırrını keşfedin. Nemli cildin parfüm kalıcılığındaki öneminden bahsetmiştik. Yoğun nemlendirme özelliğine sahip vazelin için de bir parfüm bazı diyebiliriz. Kokusuz vazelin “Parfüm nasıl kalıcı olur?” sorusunun kilit cevabıdır..
Parfüm kalıcılığını arttırmak için parfümü doğru noktalara uygulamak çok önemlidir.
Nabız alınan sıcak bölgeler parfüm kalıcılığını sağlaması için uygun yerlerdir. Bunun nedeni vücut ısısının yüksek olduğu bu bölgelerde koku moleküllerinin hızla havada dağılmasını engellemeleridir. Yani boynunuz, dirsek içiniz, dizlerinizin arkası, ayak bilekleriniz ve bileklerinizin için doğru noktalar diyebiliriz.
Aynı zamanda tüm gün hoş kokmak isterseniz parfümünüzü ilk saç fırçanıza sıkın ve bu fırçayla saçınızı tarayın. Bu işlem koku moleküllerinin saçınızda daha uzun süre kalmasını sağlayacaktır.
Parfüm kullanırken dikkat edilmesi gereken şeylerden biri de kıyafete parfüm sıkılmaması gerektiğidir. Çünkü kıyafetler vücut kokusunu da aldıkları için parfümle karıştığında kötü koku ortaya çıkarabilirler. Bunun yanında kıyafete sıkılan parfümün kalıcılığı tene sıkılmasına göre çok daha düşüktür.
Parfüm kalıcılığını etkileyen önemli noktalardan biri parfümün esans yoğunluğudur. Extract parfümler esans oranı yüzde 20 ile 40 arasında değişen esans yoğunluğu ile parfüm kalıcılığını kanıtlamış, niş parfümlerdir. Devamında “Eau de Parfum” olarak bilinen esans oranı yüzde 10 ile 25 oranında değişen EDP parfümler geliyor. Parfüm seçimlerinizde parfümlerin esans yoğunluklarına dikkat ederek kalıcı parfüm seçiminize bir adım daha yaklaşabilirsiniz.
Parfüm kalıcılığı koku gruplarıyla da değişiklik gösterebilir. Hafif kokular tende daha kısa kalırken tatlı, baharatlı ve sıcak kokuların daha uzun süre kalıcığını koruduğunu söylenebilir. Oryantal kokuların içinde yasemin, portakal çiceği ve orkide gibi yoğun çiçek notalarının tarçın ve vanilya gibi baz ile teninizdeki parfüm kalıcılığını arttırıyor.
Imprime’ın kadın parfümleri ve erkek parfümleri genellikle %20 Esans oranı ile Eau de Perfume yani EDP kategorisinde yer almaktadır. Çiçeksi kokular, oryantal (amber ve misk kokuları ağırlıklı), odunsu, aromatik, meyvemsi kokular ve ferahlık hissi uyandıran kokular ile koku ailesinin parfüm kalıcılığı noktasında iddialı notalarıyla Priére Çiçekli Baharatlı Edp 50 ml Kadın Parfümü ve Horizon Odunsu Çiçeksi 100 ml Erkek Parfümü gibi en kalıcı kadın ve erkek parfümlerini keşfedin!
Her parfümün her ciltteki koku ve kalıcılığı farklı olsa da EDP parfümlerin EDT parfümlere göre daha yoğun ve kalıcı olduğu değişmeyen bir gerçektir. Bu yüzden parfüm tercihlerinde EDP parfümlere öncelik verdiğinizde daha güçlü bir koku yaklamanız mümkün.