Parfüm saklama koşulları için parfüm üreticilerinin ve parfüm uzmanlarının önerileri şunlardır:
Parfümler direkt güneş ışığından uzak tutulmalıdır. Doğrudan güneş ışığı parfümün bileşenlerine zarar verebilir ve formülünü bozabilir.
Parfümler oda sıcaklığında saklanmalı ve direkt güneş ışığında saklanmamalıdır.
Parfümler daima orijinal şişelerinde ve hava almayacak şekilde muhafaza edilmelidir. Alkol en yoğun parfüm malzemesidir ve alkol oldukça uçucu bir maddedir. Parfüm şişesindeki alkol ve esanslar solunmaya bırakıldığında buharlaşacaktır. Bu, parfümün oksidasyon nedeniyle bozulmasına ve özelliklerini kaybetmesine neden olabilir.
Peki parfüm nasıl saklanır ve Parfüm kapağının siz ilk kez açana kadar kapalı kalacağını unutmamak çok önemlidir. Kapak çıkarıldığında parfüm oksijene maruz kalarak seyrelmesine ve oksitlenmesine neden olur.
Şişedeki parfüm bozulmaya başladıkça kokunun seyrelmesi doğaldır çünkü içinde daha fazla oksijen ve daha az esans vardır.
İlk kullanımdan sonra saat işlemeye başlar. Bu yüzden parfüm kullanmaya başladığınızda dikkatli olun.
Tasarım ve görünüm açısından parfüm şişeleri, diğer birçok dekoratif öğeden daha iyi performans gösterir. Ancak şifonyer veya komodinin üzerinde dekoratif bir obje olarak sergilenmemelidir.
Ne yazık ki açılmış olan parfümler, güneş ışığı ile doğrudan veya dolaylı herhangi bir temas parfümün yapısını bozar. Bu kokuların hassas DNA'sına zarar vermemek için şişenizi hem doğal hem de yapay ışıktan uzak tutun.
Dikkate alınması gereken bir diğer faktör nem ve ıslaklıktır. Nem, parfümün yapısını değiştirir ve istenmeyen kimyasal reaksiyonlara neden olabilir.
Nemli bir iklimde yaşıyorsanız, bundan kaçınmak zor olabilir. Sonuç olarak eğer böyle bir ortamda bulunuyorsanız ekstra dikkatli olmalısınız. Böyle bir ortamda yaşıyorsanız açılmış parfümlerinizi nem dengeleyici cihaz bulunan bir odada saklamak en ideal çözümdür. Parfümün en büyük düşmanı oksijendir. İşe ya da akşam yemeğine gitmek, hepimizin yaşadığı ortak bir ritüeldir. Cüzdanınızı veya anahtarlarınızı unutsanız bile o parfüm şişesini kapatmayı unutmayın. Şişeyi birkaç saat açık bırakmak bile karışımın dengesini bozup buharlaşmayı hızlandırabilir.
Kullanılan parfümlerin ömürlerinin kısa mı yoksa uzun mu olduğunu tamamen saklama koşulları belirler. Orijinal parfümler özellikle narin olduğundan, onları saklarken son derece dikkatli olmalısınız ve çekici kokularının kaybolmasını istemezsiniz. Parfümleri saklarken uyulması gereken bazı önemli yönergeler vardır. Parfüm içeriğindeki alkol ısıya maruz kaldığında buharlaştığı için parfümü asla sıcak bir ortamda saklamamalısınız. Bu yüzden parfümlerinizi kendi kutularında, kapağı kapalı bir şekilde buzdolabında saklamak, herhangi bir ısıya maruz bırakmadığından dolayı daha uzun süreli kullanım deneyimi sunacaktır. Fazla parfümlerinizi uzun süre kullanmayacaksanız buzdolabında saklayınız. Sonuç olarak parfümünüz asla bozulmaz ve her zaman taze kokar. Karışımın homojen kalmasını sağlamak için buzdolabında uzun süre bekleyen parfümleri de çalkalayabilirsiniz.